Тя беше боец и вярваше в чудото! Така чешкият лекар Ром

...
Тя беше боец и вярваше в чудото! Така чешкият лекар Ром
Коментари Харесай

Лекарят на легендарна тенисистка разкри покъртителни подробности от последните й дни

Тя беше войник и вярваше в чудото! Така чешкият доктор Ром Кострица разказва последните дни на именитата тенисистка Яна Новотна, която умря в неделя на 49-годишна възраст. Той е и измежду най-хубавите й другари и дружно с нея минава през всички етапи на битката с рака. 

„ Беше невероятна, просто не приемаше неуспеха и до дъно вярваше, че ще победи заболяването ”, разкрива Ром Кострица. Той съветва Новотна в лекуването й, въпреки и да не е формалният й доктор. 

Преди месец и половина я среща на тенис кортовете, където тя била със свои ученички. „ Изглеждаше добре, оптимистично, по нищо не личеше, че си отива ”, споделя лекарят. 

Преди три седмици й написа известие, в което пита дали има потребност от помощ. „ Тя беше в доста положително въодушевление, отговори ми, че е добре и няма потребност от нищо ", прибавя лекарят.

Като експерт, обаче, той знаел, че нещата с неговата другарка не вървят на добре. И признава, че ненапълно е изпитал облекчение след кончината й, тъй като другояче би изтърпяла безчовечен страдания. „ Като се има поради вида на болестта й, е добре, че всичко завърши толкоз бързо. Но всички сме доста съкрушени, без значение, че го чакахме. Безкрайно самоуверен човек, който до последно опитваше да вдъхне на останалите оптимизъм ”, признава Ром Кострица. 

Шампионката от " Уимбълдън " от 1998 година се разболя от рак на матката. Тя води война с заболяването 17 месеца. За това, че е болна схваща предходната година, откакто се връща от шампионат - " Уимбълдън ". 
Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР